Bästa tiden för hårborttagning med laser

Hårborttagning laser

Bästa tiden för hårborttagning med laser

Det är väl knappast någon hemlighet att hårborttagning inte riktigt hamnar högst upp på prioriteringslistan när vintern är i full gång och termometern visar svala temperaturer. Vi kan alla relatera till den drömmen om att slippa oroa oss för när vi sist rakade benen när sommarkläderna återigen får se dagsljuset, men den drömmen tenderar att blekna bort när hösten smyger sig på och hårborttagning inte längre känns lika akut. Trots att tanken kanske känns avlägsen för tillfället kan vi vara säkra på att ännu en sommar med rakhyvlar och stubb kommer snabbare än vi anar, om vi inte tar tag i situationen redan nu.

Många av dagens laserbehandlingar fungerar utmärkt även på hud som har varit utsatt för sol. Men även om man använder den senaste lasertekniken så är det fortfarande bäst att behandla osolad hud för att uppnå optimala resultat. Så det är hög tid att påbörja din behandling om du vill njuta av ett hårfritt resultat redan till sommaren.

Varför krävs det då flera behandlingar för att uppnå ett optimalt resultat? Jo, det beror på att håret genomgår olika växtfaser. Endast under tillväxtfasen sitter håret fast i hårsäcken tillräckligt för att laserenergin ska kunna nå och förstöra hårsäcken effektivt. Därför är det viktigt att gå på regelbundna behandlingar för att träffa alla hårstrån i rätt fas för bästa resultat.

Om man avlägsnar hår på mekanisk väg, som genom plockning eller vaxning, kan det rubba växtfaserna och kräva fler behandlingar än förväntat. Däremot påverkar rakning inte växtfaserna och är tillåtet både före och efter laserbehandling.

Så varför inte ge dig själv en livslång julklapp och börja med dina behandlingar redan idag? Tack för det gångna året och ett hårfritt 2020 önskas er alla.