Borttagning av filler/Fillerborttagning

Borttagning av filler (Fillerborttagning)

En Expertguide för Borttagning av Fillers i Stockholm: 

Har du fått oönskad form på din filler, inkapslingar eller inflammation? Då har du kommit rätt. Vi specialiserar oss på fillerborttagning och kan hjälpa dig återfå din naturliga skönhet och välbefinnande.

Borttagning av Fillers

Fillerborttagning, även känd som borttagning av filler/Hyalasebehandling är en avgörande behandling för att korrigera eller eliminera oönskade bieffekter och resultat av tidigare fillerinjektioner.

Borttagning av filler: Varför det är Viktigt?

Fillerinjektioner är populära för att korrigera bristningar, återställa volym och förbättra hudens utseende. Trots deras popularitet kan det dock uppstå komplikationer såsom klumpighet, ojämnhet eller allergiska reaktioner. I dessa fall kan fillerborttagning vara nödvändigt för att återställa hudens naturliga utseende och förbättra patientens välbefinnande.

Metoder för att ta bort fillers

Det finns olika metoder för upplösning av filler, men en vanlig metod som vi fokuserar på är användningen av enzymet Hyalase. Dess förmåga att bryta ner hyaluronsyran i fillern möjliggör att kroppen naturligt kan absorbera fillerpartiklarna.

Borttagning av Filler: Processen

Processen för borttagning av filler börjar vanligtvis med en noggrann bedömning av det drabbade området samt allergitest. Därefter injicerar man Hyalase. 

Vikten av Erfarenhet och Kompetens

Eftersom Fillerborttagning kräver både teknisk kompetens och medicinsk insikt är det viktigt att söka hjälp från erfarna och kvalificerade injektionbehandlare. Våran expertis kan säkerställa att man utför behandlingen på ett säkert och effektivt sätt, vilket minskar risken för komplikationer och ger patienten optimala resultat.

Borttagning av filler

Vad är Hyalase fillerborttagning?

Hyalase är ett enzym som används för att bryta ner hyaluronsyra, något som är huvudingrediensen i många fillerprodukter.

Vilken effekt har Hyalase på fillerpartiklarna i huden?

Hyalase bryter ner hyaluronsyran i fillern, någon som gör att kroppen kan bryta ner och absorbera fillerpartiklarna naturligt.

Vilken klinik ska man välja för borttagning av filler?

Det är viktigt att välja en klinik med erfarna och kvalificerade kosmetiska behandlare som utför behandlingen på ett säkert och effektivt sätt.

Vad bör man tänka på före borttagning av filler med Hyalase

Det är viktigt att undvika blodförtunnande mediciner såsom aspirin, ibuprofen och warfarin, eftersom de kan öka risken för blödningar och blåmärken. Man bör även undvika kosttillskott som fiskolja och vitamin eftersom de kan ha liknande effekter.

Vad ska man tänka på efter?

Eftervården kan variera beroende på individuella behov, men vanligtvis inkluderar det att undvika att massera området för mycket och att undvika att utsätta huden för överdriven sol eller värme under en tid efter behandlingen.

Kan Ultraljudsundersökning göra för fillerborttagning?

Ja vid önskemål kan vi undersöka området med Ultraljud. Det tillkommer dock en kostnad på 1500 kr. Ultraljud kan vara en ovärderlig resurs vid bestämning av fillerns djup, utbredning och eventuella komplikationer som kan uppstå vid borttagningen. Genom att ge en detaljerad och klar bild av fillerns plats och struktur, möjliggör ultraljud för läkare att strategiskt planera och utföra Hyalase-behandlingen med enastående precision. Denna exakta kartläggning av fillerns plats är av avgörande betydelse då den inte bara minskar risken för eventuella biverkningar utan också optimerar resultaten för patienten.
borttagningavfiller