Rynkbehandling med btx (Neurotoxiner)

Rynkbehandling med BTX

BTX, en populär rynkbehandling, är känd för sin förmåga att minska muskelaktivitet och minska synliga rynkor. Behandlingen använder man främst för att reducera glabellaliner, som sitter mellan ögonbrynen och som många inte gillar. Dessutom är BTX effektiv för att behandla tvärsgående rynkor i pannan samt de små kråksparkar som uppstår vid ögonens yttre hörn.

Förutom att behandla dessa vanliga problemområden kan BTX även användas för att ta itu med mindre uppmärksammade rynkor, såsom “kaninlinjer” vid näsans bro och vertikala linjer runt munnen. Det är också möjligt att använda BTX för att lyfta hängande mungipor och förbättra nackkonturen genom att påverka platysma nackmusklerna. På så sätt kan man åstadkomma en förfinad och ungdomlig profil utan att behöva genomgå kirurgiska ingrepp.

En stor fördel med BTX-behandlingar för rynkor är deras snabbhet och enkelhet. Injektionerna tar bara några minuter att genomföra, och det finns minimalt med återhämtningsperiod efteråt. Dessutom har BTX ett beprövat säkerhetsrekord, vilket ger patienterna trygghet och förtroende för behandlingen.

Rynkbehandling hos oss

Hos Laserklinikcenter utför vi rynkbehandlingar med det välkända muskelavslappnande medlet (Btx), som är både säkert och effektivt. Doserna är små och sprider sig inte i kroppen. Injektionen gör man med en tunn nål och vanligtvis orsakar den minimalt obehag. Det kan dock förekomma små blåmärken några dagar efter behandlingen, men dessa försvinner vanligtvis inom ett till ett par dagar.

Resultatet av Rynkbehandling med BTX

Resultatet av behandlingen är individuellt och börjar vanligtvis synas efter några dagar. Effekten förstärks gradvis tills man uppnår fullständig effekt, vilket vanligtvis tar cirka två veckor. Under denna period kan vissa uppleva ojämnheter, men det brukar jämna ut sig när toxinet har nått sin fulla effekt.

Effekten av behandlingen varar i genomsnitt 3-4 månader, men detta kan variera beroende på faktorer som hudens tillstånd, mimik, behandlat område, dosering och livsstil. Ett återbesök inom 2-3 veckor kan utföras för finjustering av behandlingen om det behövs. Sammantaget är rynkbehandling en effektiv metod för att temporärt minska synliga rynkor och ge ett jämnare och ungdomligare utseende. 

Rynkbehandling
Rynkbehandling