Ögonlocksplastik är en kirurgisk procedur som syftar till att korrigera åldersrelaterade förändringar eller ärftliga faktorer som påverkar hudens elasticitet kring ögonområdet. Detta ingrepp är avsett att eliminera överskottshud och återställa ett ungdomligt och mer uppmärksamt utseende genom att lyfta ögonlocken.

Vi specialiserar oss på att utföra ögonlocksoperationer både på övre och nedre ögonlock för att möta varje patients unika behov och önskemål. De potentiella fördelarna med detta ingrepp inkluderar förbättrad syn och estetik samt minskad irritation och andra obehagliga symptom relaterade till ögonlockens tillstånd.

Under operationen, som vanligtvis utförs under lokalbedövning, tar kirurgen bort överskottshud och kan även justera ögonvrån för att återställa ett mer ungdomligt utseende. Proceduren tar ungefär två timmar att slutföra.

Prissättningen för en ögonlocksplastik varierar beroende på olika faktorer och omfattningen av ingreppet. Hos oss kan priset ligga mellan 20 000 och 38 000 kronor. För att göra detta tillgängligt för så många som möjligt erbjuder vi också olika finansieringsalternativ genom samarbete med medicinsk finansiering.

Efter ingreppet kan det förväntas en återhämtningsperiod på 2-3 dagar innan patienten kan återgå till sina dagliga aktiviteter. Vanliga biverkningar inkluderar svullnad och blåmärken runt ögonen, vilka vanligtvis avtar inom några veckor. För att underlätta läkningsprocessen rekommenderas användning av ärrsalva och att undvika direkt solljus under en period.

Stygnen avlägsnas vanligtvis efter en vecka, och patienten kallas till ett återbesök för att säkerställa korrekt läkning och för att adressera eventuella bekymmer. Vi erbjuder både virtuella och fysiska konsultationer för att underlätta för våra patienter att diskutera sina behov och förväntningar inför ingreppet